Sabtu, 28 Januari 2023 | 8:13pm
Shamala meletak jawatan Timbalan Presiden MHC.
Shamala meletak jawatan Timbalan Presiden MHC.

Shamala letak jawatan

KUALA LUMPUR: Timbalan Presiden Konfederasi Hoki Malaysia (MHC) Prof Datuk Dr S Shamala, melepaskan jawatannya itu berkuat kuasa semalam.

Memberikan alasan masalah kesihatan sebagai sebab utama beliau melepaskan jawatan yang dipegangnya sejak 2015 itu, Shamala juga melepaskan jawatannya sebagai Timbalan Presiden Persatuan Hoki Selangor.

Shamala berkata dapat membantu hoki Malaysia sejak dua dekad lepas dengan memegang pelbagai jawatan termasuk naib presiden MHC dan setiausaha Persatuan Hoki Wanita Malaysia merupakan satu penghormatan tertinggi untuknya.

"Oleh kerana tempoh Jawatankuasa Eksekutif MHC ialah 2019 hingga ke 2023 dan kami dalam tahun akhir melengkapkan tempoh ini, jadi saya rasa ini adalah waktu yang tepat untuk saya membuat keputusan ini.

"Saya mahu mengucapkan setinggi-tinggi terima kasih dan memohon maaf jika ada sebarang kekurangan kepada kesemua ahli hoki Malaysia, dengan satu pengalaman yang tidak akan saya lupakan selamanya," katanya dalam surat peletakan jawatannya yang telah dimuat naik di Facebooknya. - BERNAMA

Berita Harian X