Sabtu, 15 Januari 2022 | 5:51pm
Tengku Amir akan memimpin FAS untuk tempoh lima tahun lagi.
Tengku Amir akan memimpin FAS untuk tempoh lima tahun lagi.

Tengku Amir kekal Presiden FAS

KLANG: Raja Muda Selangor Tengku Amir Shah Sultan Sharafuddin Idris Shah kekal sebagai Presiden Persatuan Bola Sepak Selangor (FAS) selepas pemilihan Ahli Jawatankuasa Eksekutif persatuan itu bagi sesi 2022-2026 hari ini.

Pengumuman keputusan pemilihan yang dilaksanakan dalam Kongres Tahunan FAS ke-69 dan ke-70 menyaksikan Tengku Amir Shah sekali lagi dipilih memimpin persatuan itu untuk tempoh lima tahun akan datang.

Jawatan Timbalan Presiden FAS pula disandang oleh Datuk Seri Shahril Mokhtar manakala Naib Presiden dimenangi oleh Datuk Abdul Rauf Ahmad, Datuk P. Sugumaran, Mohd Yunus @ Iskandar Md Noor dan R. Sekar Chandaran.

Wakil badan berkecuali Majlis Pemilihan FAS Anas Shafiee memaklumkan persatuan telah menerima sebanyak 47 borang pencalonan dengan satu daripadanya ditolak susulan lewat diserahkan.

"Setelah meneliti borang pencalonan, dengan ini saya mengumumkan jumlah calon yang telah dicalonkan untuk jawatan tersebut… kesemua calon telah menang tanpa bertanding," katanya.

Tengku Amir Shah pula bertitah FAS akan memberi penekanan kepada beberapa aspek utama antaranya menaik taraf liga-liga Selangor dari aspek pembangunan dan komersial, pembangunan pemain muda dan junior serta pembangunan jurulatih serta pengadil dan kelab.

"Beta harap kita akan terus berkembang bersama. Perubahan ini tidak boleh dibuat seorang diri. Teruskan sokongan anda dan teruskan memberi teguran serta peringatan kepada kami (FAS)," titah baginda pada penutup pembubaran kongres itu. - BERNAMA

Berita Harian X