Rabu, 4 November 2020 | 8:30am
Aisar Khaledd terlebih dahulu bergelar selebriti media sosial sebelum dibuka peluang dalam lakonan. - Foto IG Aisar Khaledd
Aisar Khaledd terlebih dahulu bergelar selebriti media sosial sebelum dibuka peluang dalam lakonan. - Foto IG Aisar Khaledd

Wajah kacukan Aisar jadi kegilaan

KUALA LUMPUR: Berwajah kacukan Melayu-Jordan dan bertubuh tinggi lampai menjadi kelebihan pelakon baharu, Aisar Khaledd, 20, untuk mendapat jalan mudah disunting sebagai pelakon.

Sebelum ini, Aisar terlebih dahulu dikenali sebagai selebriti media sosial atau Instafamous sejak sekolah menengah.

Rezeki menyebelahinya apabila pengarah, Michael Ang membuka laluan dengan memberikannya peluang membintangi drama Chandelier, tidak lama dulu.

Bergandingan dengan pelakon popular, Ben Amir dan Mimi Lana, Aisar atau nama sebenarnya, Aisar Khaled Kamel memegang watak Iskandar. Rezekinya berganda apabila bakatnya mula diperhatikan dan membolosi pencalonan top 20 Artis Baharu Lelaki Popular, Anugerah Bintang Popular BH (ABPBH) Ke-33.

"Saya menceburi dunia lakonan hanya secara kebetulan. Saya tidak menolak untuk mencabar diri apabila peluang datang tanpa diduga.

"Sebelum ini, saya lebih dahulu mencari rezeki dengan menjadi selebriti media sosial dengan mempromosi kempen dan jenama produk terkenal.

"Platform media sosial membuka laluan saya untuk ditawarkan bergelar pelakon. Selepas membintangi drama Chandelier, syarikat produksi Zeel Production pula menawarkan saya watak Pian untuk drama bersiri, Lelaki Lingkungan Cinta.

"Saya bergandingan dengan Naim Daniel, Shasha Abedul, Ismail Izzani, Shalma Eliana dan Rozita Che Wan dalam drama yang disiarkan menerusi slot Lestary di TV3," katanya kepada BH Online.

Bakat Aisar Khaledd mula diperhatikan apabila bergandingan dengan Ben Amir dan Mimi Lana menerusi drama Chandelier. - Foto IG Aisar Khaledd
Bakat Aisar Khaledd mula diperhatikan apabila bergandingan dengan Ben Amir dan Mimi Lana menerusi drama Chandelier. - Foto IG Aisar Khaledd

Mengulas pencalonan dalam ABPBH 33, anak bongsu daripada tiga beradik itu tanpa berselindung, mahukan kemenangan bagi mengukuhkan nama dan populariti.

"Saya percaya ABPBH menjadi lesen dan memberi impak besar kepada kerjaya seni seseorang selebriti. Saya tak menyangka berjaya menembusi pencalonan biarpun masih hijau dalam dunia lakonan.

"Ia menjadi penanda aras kepada laluan kerjaya seni yang diceburi secara tak sengaja. Siapa tidak menginginkan kemenangan. Saya percaya jika ada rezeki menang mampu memperluaskan perjalanan kerjaya saya.

"Bagaimanapun, saya bersyukur berada dalam senarai top 20. Jika rezeki tertulis jadi milik saya, insya-Allah pasti akan dalam genggaman," katanya.

Biarpun masih hijau apabila kerjayanya bermula tahun lalu, Aisar mempunyai pengaruh dan kelompok pengikut yang besar menerusi media sosial.

"Saya baru menubuhkan kelab peminat, Aistars. Saya mewujudkan kumpulan Telegram untuk mengemas kini perkembangan semasa.

"Selain media sosial, Telegram menjadi medium saya mendekati peminat yang menyokong saya. Saya turut aktif memuat naik video menerusi laman YouTube," katanya.

Berita Harian X