Rabu, 24 Oktober 2018 | 6:13pm
LUFYA terkilan gosip keretakan rumah tangganya mula menular. - NSTP/Halimaton Saadiah Sulaiman
LUFYA terkilan gosip keretakan rumah tangganya mula menular. - NSTP/Halimaton Saadiah Sulaiman

'Jangan suka buat spekulasi'

KUALA LUMPUR: Penyanyi dan pelakon, Lufya Omar menepis spekulasi rumah tangganya sedang bergolak, malah mengakui hubungannya dengan suami, Che Muhammad Hafiz Che Baharum masih utuh.

Lufya atau nama sebenarnya, Lutfyah Sheikh Omar, 33, berkata, mereka baru saja pulang dari makan angin beberapa minggu lalu dan kehairanan bagaimana gosip keretakan rumah tangganya menular.

“Hubungan kami masih utuh, janganlah membuat spekulasi mengenai kehidupan orang lain tanpa terlebih dahulu mendapatkan kesahihannya. Hormati privasi kami.

"Siapa yang tidak terkejut tiba-tiba keluar cerita rumah tangga retak, bergolak dan sebagainya. Alhamdulillah, hubungan kami baik-baik sahaja," katanya.

Spekulasi rumah tangga pasangan itu mula diperkatakan apabila Lufya, baru-baru ini memadam gambar dia bersama suaminya di laman sosial.

Lufya berkata, dia pelik dengan segelintir pihak yang suka membuat andaian hanya berdasarkan gambar yang dimuat naik di media sosial.

“Apabila selalu memuat naik gambar bersama, saya dikatakan suka menunjuk-nunjuk kebahagiaan, tetapi apabila tiada gambar berdua, lain pula cerita.

"Pemikiran seperti itu perlu dibuang jauh. Tambahan pula, pada akhir zaman apabila fitnah berleluasa. Jangan suka menghukum atau membuat andaian sendiri hanya dengan menilai menerusi gambar di media sosial," tegasnya.

Lufya dan Hafiz, 28, mendirikan rumah tangga pada 26 November 2016 dan dikurniakan cahaya mata perempuan, Laana Haura yang kini berusia 11 bulan.

Berita Harian X