Isnin, 23 Mei 2022 | 8:44pm
Tekanan kerja melampau mengakibatkan kemurungan. - Foto hiasan NSTP
Tekanan kerja melampau mengakibatkan kemurungan. - Foto hiasan NSTP

Doktor meninggal kerana kemurungan

SEREMBAN: Seorang doktor yang meninggal dunia dalam bilik hotel di Port Dickson, Jumaat lalu dikatakan kemurungan yang mungkin berkaitan dengan kerjayanya.

Ketua Polis Daerah Port Dickson, Superintendan Aidi Sham Mohamed, berkata perkara itu dimaklumkan oleh ahli keluarga mangsa kepada polis.

"Mangsa dikatakan mengalami kemurungan mungkin disebabkan oleh pekerjaannya.

"Polis juga ada menemui beberapa jenis ubat kemurungan di dalam biliknya," katanya ketika dihubungi hari ini.

Sebelum ini, media melaporkan, seorang wanita yang juga pegawai perubatan hospital kanak-kanak di Petaling Jaya, ditemukan meninggal dunia di hotel di Port Dickson pada petang Jumaat lalu.

Aidi Sham berkata, pada jam 2 petang, polis menerima maklumat daripada pekerja hotel yang menemui seorang wanita dalam keadaan tidak sedarkan diri terbaring di atas katil bilik hotel berkenaan.

"Siasatan awal polis mendapati tiada sebarang unsur jenayah didapati di tempat kejadian. Semakan dari pihak hotel mendapati mangsa mendaftar seorang diri pada 19 Mei lalu.

"Mangsa disahkan meninggal dunia oleh Pembantu Perubatan Klinik Kesihatan Pasir Panjang pad jam 2.56 petang.

"Si mati berusia 37 tahun dan masih bujang," katanya.

Aidi Sham berkata, polis mengklasifikasikan kes sebagai mati mengejut dan bedah siasat dijalankan di Jabatan Forensik Hospital Port Dickson dan punca kematian tidak dapat dikenal pasti.

Berita Harian X