Sabtu, 12 Jun 2021 | 12:01pm
Merawat wajah dengan topeng muka led untuk penjagaan rapi wajah.- Foto hiasan
Merawat wajah dengan topeng muka led untuk penjagaan rapi wajah.- Foto hiasan
Teknologi topeng muka led dari Korea mudah tugasan merawat wajah.- Foto hiasan
Teknologi topeng muka led dari Korea mudah tugasan merawat wajah.- Foto hiasan

Rawat wajah mudah dan pantas

Amalan penjagaan wajah adalah aspek penting untuk memastikan kulit sihat, halus dan gebu tanpa mengira masa serta keadaan. Di kala pandemik COVID-19, rutin penjagaan kecantikan wajah tidak seharusnya diabaikan meskipun tidak dapat memanjakan diri di pusat kecantikan atau spa.

Walaupun kini tinggal di rumah sudah menjadi norma sosial, sekarang ada cara mudah dan pantas, tetapi hasilnya amat mengagumkan, iaitu dengan penggunaan topeng muka led, Curicare.

Dengan pengembangan teknologi terkemuka Korea, topeng muka Curicare menggabungkan 20 tahun penyelidikan dan pembangunan (R&D) dalam industri kecantikan.

Topeng wajah led hanya memerlukan rawatan selama lapan minit setiap sesi setiap hari boleh dilakukan sendiri di rumah dan mudah di bawa ke mana-mana sahaja.

Ia juga dilengkapi reka bentuk ergonomik dan futuristik dengan penjagaan spektrum penuh menutup dari garis rambut di dahi, melitupi zon-T hingga paras leher.

Penggunaannya memberikan pengalaman

menarik bagi merawat wajah kerana mempunyai empat mod dengan fungsi berbeza.

Tekan sahaja butang ikut pilihan, iaitu mod harian, 'calming mode', 'secret mode' dan 'rhythm mode' untuk mendapatkan hasil yang maksimum.

Mod harian - menggunakan cahaya inframerah yang tidak perlu risau silau dan merosakkan mata kerana dilengkapi dengan pelindung mata.

Peranti tanpa wayar yang juga mempunyai ventilator untuk bernafas dengan mudah.

Ia dapat meningkatkan keanjalan kulit dengan menghasilkan kolagen menerusi sinaran led yang meresap ke dalam tisu kulit, menambah keseimbangan kelenjar sebum, mengurangkan jerawat serta anti-penuaan.

Ia membantu mengawal melanin dan memperbaiki bintik-bintik hitam dengan melancarkan peredaran darah dan mengurangkan keradangan.

Mengurangkan garis halus

'Secret mode' - penggunaan cahaya led mesra kepada kulit sensitif, menembusi lapisan kulit yang paling dalam dalam sambil merangsang, mempercepatkan pertumbuhan sel kulit baru, menegang dan meningkatkan kolagen.

'Rhythm mode' - gabungan cahaya merah dan kuning ini pula mampu membantu melicinkan, mengurangkan garis halus kedutan, mencerahkan tona kulit dan memudahkan penyerapan pada kulit ketika menggunakan produk kecantikan.

'Claming mode' - lampu kuning dari mod ini membantu mengawal melanin dan memperbaiki bintik hitam dan jeragat.

Malah dengan penggunaan secara konsisten selama dua minggu membantu melancarkan peredaran darah, mengurangkan keradangan yang menyebabkan bintik kemerahan, kedutan, sambil memberikan kesan menenangkan ruam dan kulit sensitif.

Berita Harian X