Isnin, 29 Ogos 2016 | 2:48pm

Adi Putra tunai haji lagi bersama isteri pertama

PELAKON Adi Putra dan isterinya, Aida Yusof.
PELAKON Adi Putra dan isterinya, Aida Yusof.

KUALA LUMPUR: Pelakon Adi Putra dan isterinya, Aida Yusof, 41, akan bertolak ke tanah suci Makkah hari ini bagi menunaikan rukun Islam kelima.

Menerusi laman Instagram miliknya iaitu @adpadiputra, pagi tadi, Adi atau nama penuhnya Adi Mohamed Hadi Putera, 35, turut memohon agar segala salah silapnya dimaafkan.

"Assalamualaikum, kami mohon ampun dan maaf pada semua sekiranya ada kesalahan dan kesilapan. Dan kami ambil kesempatan di tanah suci untuk mendoakan kepada semua. #hajj2016," katanya ringkas.

Ekoran itu, ramai peminat pelakon filem KL Gangster itu memberi komen positif mengharapkan segala urusan mereka di Tanah Suci berjalan dengan lancar.

"Selamat menunaikan ibadat haji buat abang @adpadiputra & sis @adpaidayusof. Semoga selamat perjalanan pergi dan balik dan mendapat haji yang mabrur," kata seorang pengikutnya, @suzana4480.

Dalam pada itu, Aida turut dipuji masih setia dan dilihat tenang bersama Adi, meskipun lelaki itu baru saja mendirikan rumah tangga buat kali kedua.

Adi berkahwin dengan seorang ibu tunggal beranak satu, Norshahida Zolkafly, 33, pada 20 Jun lalu.

Baru-baru ini, Adi mencetuskan kontroversi apabila gambar dirinya bersama wanita berkenaan yang kelihatan seperti dirakam pada sebuah majlis pernikahan tersebar di internet.

Bagaimanapun, menerusi sidang media khas, Adi mengakui beliau sudah pun mendirikan rumah tangga buat kali kedua di kediaman Norshahida.

Tidak lama selepas itu, wanita terbabit dilaporkan antara mereka yang ditahan polis berhubung siasatan sindiket penyeludupan warga asing di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA).

Norshahida dan 28 pegawai serta anggota Jabatan Imigresen ditahan polis dalam operasi khas 26 Julai lalu di Putrajaya kerana dipercayai terbabit dengan sindiket penyeludupan manusia.

Semua suspek mengikut Akta Pencegahan Jenayah (POCA) 1959.

Berita Harian X