Selasa, 30 November 2021 | 5:58pm
Sony Norde (kanan) kekal bersama Melaka United pada musim depan. - NSTP/SYAFEEQ AHMAD
Sony Norde (kanan) kekal bersama Melaka United pada musim depan. - NSTP/SYAFEEQ AHMAD

Norde kekal bersama Melaka

MELAKA: Penyerang licik Melaka United kelahiran Haiti, Sony Norde kekal menyarung jersi skuad berkenaan musim depan.

Ketua Pengawai Eksekutif Melaka United Football Club (MUFC) Datuk Seri Justin Lim berkata, selain penyerang berkenaan dua import musim ini, Manuel Ott dan Adriano Narcizo akan terus bersama pasukan.

Katanya, khidmat penyerang kelahiran Brazil, Giovane Gomes pula tidak disambung sementara bekas penyerang Selangor FC, Ifedayo Olusegun kembali menyertai pasukan itu.

Bekas peledak kelahiran Nigeria itu pulang ke pangkuan pasukan Hang Tuah selepas tiga tahun meninggalkan skuad berkenaan.

Prestasi cemerlang Ifedayo musim ini antara pilihan Melaka menawarkan tempat sekali gus diyakini mampu memberi pulangan lumayan kepada skuad Hijau Putih.

Ifedayo mula menyarung jersi FELDA United 2017 sebelum menyertai Melaka 2018 dan ke Selangor selepas itu namun kali ini kembali semula menyertai skuad Hang Tuah.

Apa yang pasti pengekalan barisan import serta kehadiran Ifedayo bakal memperkuat skuad Melaka bagi mengharungi musim 2022 yang mencabar.

Melaka yang beraksi cemerlang di pentas Piala Malaysia mara ke separuh akhir musim ini, namun tewas kepada Kuala Lumpur City (KL City) pada penentuan sepakan penalti.

Berita Harian X