Sabtu, 18 March 2017 | 3:40pm

Sokong kerana kegigihan, bukan kedudukan TMJ - Khaled


MENTERI Besar Johor, Datuk Seri Mohamed Khaled Nordin menyampaikan sijil kepada peserta kursus selepas merasmikan Kursus Pra-Perkahwinan Pergerakan Puteri UMNO bahagian Pasir Gudang di UniKL Mitec, Pasir Gudang. - Foto Zulkarnain Ahmad Tajuddin

PASIR GUDANG: Sokongan yang diberikan terhadap Tunku Mahkota Johor (TMJ), Tunku Ismail Sultan Ibrahim untuk bertanding jawatan tertinggi kepemimpinan bola sepak negara, bukan kerana kedudukannya, sebaliknya berdasarkan pengalaman dan kegigihan baginda membangunkan bola sepak.

Menteri Besar, Datuk Seri Mohamed Khaled Nordin, berkata Tunku Ismail adalah calon paling sesuai menerajui tampuk pentadbiran Persatuan Bola Sepak Malaysia (FAM) bagi membawa kemajuan bola sepak negara.

Katanya, dengan pengalaman, kegigihan, kecenderungan dan minat Tunku Ismail, baginda boleh membantu memperbaiki pembangunan bola sepak negara.

"TMJ adalah calon paling sesuai, sokongan yang diberikan bukan sekadar kerana baginda seorang TMJ, tetapi mesti disokong kerana pengalaman, kegigihan, kecenderungan dan minatnya boleh membantu bola sepak.

"Mudah-mudahan, Tunku Ismail berjaya (pada pemilihan minggu hadapan) dan hasrat baginda menawarkan diri bertanding adalah untuk membawa kemajuan bola sepak di Malaysia," katanya.

Beliau berkata demikian pada sidang media selepas menghadiri Program Kursus Pra Perkahwinan anjuran Pergerakan Puteri UMNO Pasir Gudang di sini, hari ini.

Pertembungan satu lawan satu akan dapat disaksikan bagi perebutan jawatan Presiden FAM apabila Tunku Ismail dan Penasihat Persatuan Bola Sepak Kelantan (KAFA), Tan Sri Annuar Musa, sah bertanding merebut 'kerusi panas' itu pada Kongres Pemilihan FAM ke-53, 25 Mac ini.

Berita Harian X