Sabtu, 9 April 2016 | 7:34pm
HAFIDZ berlakon bersama dengan Uqasha dalam drama bersiri Tundukkan Playboy. - Foto Instagram
HAFIDZ akrab dengan Uqasha.

Tunang cemburu Hafidz, Uqasha mesra

PENDATANG baharu, Hafidz Rosdi.

KUALA LUMPUR: Bakat baharu, Hafidz Rosdi, 22, tidak menafikan keakraban dengan gandingannya dalam drama rantaian, Tundukkan Playboy Itu, Uqasha Senrose menimbulkan perasaan cemburu di hati tunangnya.

Hafidz atau nama penuhnya, Muhammad Hafidz Roshdi, berkata, kekeliruan itu dapat diatasi apabila dirinya menjelaskan secara terperinci situasi sebenar kepada tunangnya kerana keakrabannya dengan Uqasha sekadar gosip yang menjadi lumrah dalam kehidupan anak seni.

"Tunang pernah meluahkan perasaan cemburu apabila saya sering memuat naik gambar bersama Uqasha di laman sosial, begitu juga sebaliknya. Mungkin pada permulaan, tunang tidak memahami kerana apa yang kami lakukan itu sekadar mempromosikan drama yang sedang ditayangkan.

"Dalam hal ini, saya perlu bertindak pantas dengan menjelaskan secara terperinci alasan saya berbuat demikian supaya tidak timbul salah faham. Lumrah jika beliau menyimpan perasaan cemburu kerana itu bermakna dirinya menyayangi saya. Alhamdulillah kerana tunang saya tidak cepat melatah," katanya.

Hafidz sebelum itu mengakui, sudah bertunang pada 5 Disember lalu dengan seorang penuntut kolej swasta. Mereka bagaimanapun, tidak merancang untuk mendirikan rumah tangga dalam masa terdekat memandangkan bakal isterinya itu masih menuntut pada peringkat ijazah.

"Maaf, saya tidak dapat berkongsi secara terperinci mengenai tunang saya kerana ingin menjaga privasinya. Cukup jika saya mengesahkan, kami sudah bertunang pada Disember tahun lalu," katanya kepada BH Online.

Selain Hafidz dan Uqasha , Tundukkan Playboy Itu yang bersiaran di slot Akasia TV3 turut dibintangi Alif Satar dan Mawar Rashid. Mengulas mengenai perkembangan kerjayanya, Hafidz kini menjalani penggambaran telefilem, Sabotaj untuk slot Tribute P. Ramlee.

Drama arahan Keoi Khalid itu menampilkan gandingannya bersama Sharifah Shahora, Luqman Hafidz dan Hanna Aqeela.

Selain itu, Hafidz turut menjayakan telefilem khas sempena Hari Bapa berjudul Ayah Mertuaku yang bakal disiarkan TV9, menemukannya dengan Faizal Hussein, Bella Dally dan Ika Nabella.

Berita Harian X