Isnin, 27 Ogos 2018 | 3:10pm
KHAI Bahar. - Foto Khairul Azhar Ahmad
KHAI Bahar. - Foto Khairul Azhar Ahmad

Bau badan Khai Bahar jadi isu

KUALA LUMPUR: Dikritik gara-gara berkongsi masalah bau badan yang pernah dialaminya, penyanyi Khai Bahar mengaku tidak terkesan dengan kata-kata negatif dilemparkan netizen.

Khai menjelaskan, perkongsian itu sekadar renungan dan pendedahan bagi orang ramai menitikberatkan penampilan diri.

“Saya bercerita pernah mengalami masalah bau badan yang dialami ketika zaman belajar dulu. Ketika remaja, biasalah, soal aroma tubuh dipandang remeh.

“Saya hanya mengajak orang ramai menjaga diri supaya tidak timbul masalah bau badan yang kurang menyenangkan,” katanya kepada BH Online.

Khai berkata, setakat ini tiada komen netizen mengenai perkara itu yang mengguris hatinya.

“Sebaliknya, rata-rata ramai yang mempersoalkan perkongsian itu. Namun, bagi saya, apa salahnya sesekali terima komen negatif kerana tidak selamanya kita dipuji.

“Memandang dari sudut positif, ia membuka mata netizen mengenai produk deodorant atau sapuan anti peluh yang saya wakili. Tidak ramai yang tahu mengenai produk itu, jadi ini suatu publisiti buat saya,” katanya.

Bercerita mengenai kerjaya, Khai teruja sekali lagi tersenarai dalam pencalonan awal Anugerah Bintang Popular BH (ABPBH) Ke-31.

“Alhamdulillah... Sukar untuk saya ungkapkan dengan kata-kata gembira. Semuanya hasil usaha peminat yang bertungkus lumus menyokong perjalanan kerjaya saya.

“Biarpun penat berulang-alik bekerja, namun saya menguatkan semangat demi peminat yang tidak pernah jelak memberi sokongan. Cuma saya mohon maaf kepada mereka yang terasa jika saya terlepas pandang komen dan sebagainya,” katanya.

Khai mengaku terpaksa mencuri masa untuk membalas semua komen peminat di laman sosial.

“Ada kalanya secara tidak sengaja, saya terlepas pandang,” katanya.

Berita Harian X