Jumaat, 26 Jun 2020 | 8:02pm

Rakam kedua-dua sisi cerita dengan Fungsi Dual-View pada HUAWEI Siri nova 7 baharu

KUALA LUMPUR: Sejak HUAWEI nova 7 SE dan FreeBuds 3i yang baharu dilancarkan pada 19 Jun lalu, ia diterima dengan baik oleh pengguna di seluruh negara.

Ternyata, ramai teruja dan berpuas hati memiliki peranti baharu ini.

Dengan pembelian produk telefon pintar ini, pengguna juga berpeluang untuk memenangi ganjaran tiga kali ganda bernilai sehingga RM1,256!*, hadiah percuma dari Karnival HUAWEI AppGallery dan peluang untuk memenangi salah satu daripada tiga Proton X70 sebagai hadiah besar.

HUAWEI nova 7 SE yang ditawarkan dengan harga RM1,499 didatangi dengan tiga varasi warna iaitu Space Silver, Crush Green dan Midsummer Purple yang memikat hati pengguna. Lagi bagus, pasangkan dengan FreeBuds 3i yang berharga RM399!

Selain daripada banyak ciri di Siri HUAWEI nova 7, Fungsi Dual-View diatur untuk mewujudkan trend baharu dalam dunia vlog.

Fungsi Dual-View membolehkan pengguna merakam video dari kamera depan dan belakangnya secara serentak untuk menampilkan perspektif yang berbeza serta lebih kreatif dalam satu rakaman.

Dengan ciri ini, pengguna dapat merakam video swafoto sambil mengambil gambar pemandangan secara serentak yang membolehkan mereka mengekspresikan kreativiti mereka dalam video mereka.

Berikut adalah lima senario Fungsi Dual-View yang sangat berguna!

1. Momen istimewa dengan pasangan kekasih anda

Pasangan meraih kebahagiaan mereka dengan Fungsi Dual-View, Siri HUAWEI nova 7 dengan detik penting anda.
Pasangan meraih kebahagiaan mereka dengan Fungsi Dual-View, Siri HUAWEI nova 7 dengan detik penting anda.

Kenangan bersama ketika meraikan saat-saat istimewa perlu dihargai selama-lamanya!

Walaupun merakam video adalah cara konvensional untuk melakukannya, anda mungkin juga ingin merakam ekspresi anda sendiri. Sekarang, dengan Fungsi Dual-View ia memungkinkan semua itu.

Fungsi Dual-View memanfaatkan sepenuhnya kamera depan dan belakang untuk merakam momen di kedua-dua belah pihak.

Ini membantu pasangan untuk merakam setiap ekspresi dan kemudian, mengenang kembali memori bersama melalui video yang diambil dengan HUAWEI nova 7 SE yang baru.

2. Rakam majlis kejutan hari lahir anda untuk rakan!

Rakam kejutan ulang tahun rakan anda dengan menggunakan Fungsi Dual-View Siri HUAWEI nova 7
Rakam kejutan ulang tahun rakan anda dengan menggunakan Fungsi Dual-View Siri HUAWEI nova 7

Dalam banyak keadaan, sukar untuk merakam kejutan ulang tahun dengan hanya satu telefon pintar dan memastikan semuanya dirakam pada kamera.

Jangan risau, HUAWEI telah membuat anda dilindungi. Lupakan menukar kamera dari depan ke belakang.

Anda kini dapat merakam setiap saat kejutan, dari ekspresi individu hari jadi hingga orang di belakang tabir.

Pastinya ia sesuatu yang menggembirakan dan menjadi kenangan abadi.

3. Bila kamera 'makan', dulu - bagaimana dengan anda?

Penggemar makanan boleh merakam gambar makanan dan reaksi mereka secara serentak dengan menggunakan HUAWEI nova 7 SE yang baharu.
Penggemar makanan boleh merakam gambar makanan dan reaksi mereka secara serentak dengan menggunakan HUAWEI nova 7 SE yang baharu.

Dengan hanya menunjukkan gambar betapa enaknya makanan di depan mata anda kepada rakan dan keluarga, ia pasti belum memberikan kepuasan.

Namun, dengan Fungsi Dual-View, segala-galanya boleh diluahkan dan dijelaskan dengan lebih terperinci.

Melalui kehebatan Fungsi Dual-View anda dapat menyatakan betapa enaknya makanan itu dan memperlihatkan bagaimana makanan itu dalam bingkai yang sama untuk mencetuskan lebih dekat lagi dengan penonton anda.

Bayangkan ini, kamera belakang dapat merakam makanan yang enak manakala kamera depan menangkap saat makanan memasuki mulut anda, serta merakam saat setiap gigitan disukai.

Kongsi kenikmatan dan kebahagiaan itu dengan orang sekitar anda!

4. Rakam setiap langkah dengan si kecil

Lihat apa yang dilihat oleh si kecil ketika anda merakam detik secara serentak dengan Fungsi Dual-View HUAWEI nova 7 SE.
Lihat apa yang dilihat oleh si kecil ketika anda merakam detik secara serentak dengan Fungsi Dual-View HUAWEI nova 7 SE.

Beberapa tahun dari sekarang, ketika anda menelusuri galeri media anda, tentunya anda mengenangkan saat-saat ketika buah hati pengarang jantung anda masih kecil.

Anda tidak boleh tidak tertanya-tanya betapa hebatnya jika bayi anda dapat melihat ekspresi sebenar anda lagi.

Fungsi Dual-View yang terdapat dalam HUAWEI nova 7 SE baharu dapat membantu merakam ekspresi bayi dan wajah anda pada masa yang sama.

Momen ini tentu sekali membahagiakan.

Sekarang, semua orang dapat menghidupkan kembali momen bersama!

5. Jadikan video perjalanan solo anda lebih kreatif sebagai YouTube

Fatin Afeefa merakam vlog menggunakan Fungsi Dual-View.
Fatin Afeefa merakam vlog menggunakan Fungsi Dual-View.

Justeru, untuk semua jurugambar penggembara dan vlogger, ini adalah untuk anda.

Sekarang, anda akan menyedari kesukaran untuk menangkap pemandangan indah di hadapan anda dan juga diri anda dalam bingkai yang sama tanpa tripod.

Walaupun vlogger telah mengubah cara pengaruh berinteraksi dengan audien mereka, ia juga mempunyai batasannya.

Apakah penyelesaian untuk ini? Fungsi Dual-View akan menyelesaikan masalah ini dan mewujudkan peluang untuk kandungan yang lebih kreatif.

Perspektif depan dan belakang yang unik dalam bingkai yang sama akan memberi anda yang terbaik untuk kedua-dua belah pihak.

Lihat coretan Dual-View Video Mode ini:

Anda juga boleh mendapatkan produk HUAWEI nova 7 SE secara atas talian disini: https://bit.ly/3dvHn0w

HUAWEI AppGallery

Dengan semua ciri luar biasa ini memberikan anda pengalaman segar, menghiburkan, dan bermanfaat.

Kini anda boleh mendapatkan sebahagian besar aplikasi kegemaran seperti Maybank2u, Lazada dan banyak lagi dari HUAWEI AppGallery di HUAWEI nova 7 SE.

Anda boleh mendapatkan video untuk dikongsi di platform media sosial anda di sini.

Lebih-lebih lagi, HUAWEI juga baru-baru ini, mengumumkan ketersediaan widget carian Find Apps yang dikuasakan oleh enjin Petal Search.

Alat carian baharu menawarkan pengguna HUAWEI pintu masuk terbuka untuk sejuta aplikasi dengan menyenaraikan aplikasi dari pelbagai sumber.

AppGallery HUAWEI digabungkan sepenuhnya ke dalam widget dan semua aplikasi yang sudah ada di AppGallery akan muncul di bahagian atas carian dalam alat baharu.

Ratusan aplikasi baharu terus ditambahkan ke AppGallery setiap minggu secara global.

Kini tersedia untuk dimuat turun dari AppGallery dengan hanya mencari Petal Search Widget - Find Apps.

Bagi mendapatkan maklumat lebih lanjut layari: https://consumer.huawei.com/en/mobileservices/appgallery/

Meraikan Karnival HUAWEI AppGallery

Salah satu perayaan terbesar, Karnival AppGallery HUAWEI telah kembali!

Mulai sekarang hingga 30 Jun, belanjakan diri anda dengan tawaran hebat dan berpeluang memenangi hadiah cabutan bertuah dengan nilai keseluruhan sehingga RM2 juta!

Terdapat di semua HUAWEI Experience Stores (HES), kumpulan hadiah yang luar biasa termasuk tiga Proton X70s, dan 500 skuter elektrik. Tunggu apa lagi?

Susun jadual dan anda mungkin akan memandu Proton X70 baru!

Ganjaran HUAWEI Member Center

Peminat HUAWEI bergembira! Dengan setiap pembelian HUAWEI nova 7 SE, pelanggan akan dapat mengisi perut mereka dengan makanan yang enak dan mendapat makanan yang luar biasa, bernilai sehingga RM1,000! * Dengan rakan kongsi seperti AirAsia Big, Baskin Robbin's, Domino's Pizza, Puma, Texas Chicken , Lazada, Free Fire dan banyak lagi.

Untuk akan datang, anda boleh bertaruh bahawa HUAWEI nova 7 SE adalah hadiah yang terus diberikan.

* Tertakluk kepada terma dan syarat.

Memilikinya tanpa masalah hari ini!

Sekiranya anda telah memikirkan peranti HUAWEI baharu tetapi bimbang akan kosnya, jangan cari lagi!

Ini kerana HUAWEI telah hadir dengan program HUAWEI Together 2020 khas, yang membolehkan anda memiliki HUAWEI nova 7 SE dan HUAWEI Freebuds 3i mulai dari hanya RM5.20 sehari, tertakluk pada terma dan syarat.

Pelan ansuran tanpa faedah ini ditawarkan menerusi rancangan 6 bulan dan 12 bulan.

Anda bahkan, boleh memilih kombinasi alat yang sudah dipra-bundle atau sesuaikannya sendiri untuk memenuhi semua keperluan gaya hidup anda.

Yang paling penting, rancangan ini membolehkan anda menampung perbelanjaan bulanan, dan anda akan dapat memperoleh faedah daripada terus berhubung dan dalam perjalanan, sama ada anda seorang profesional perniagaan, pemain permainan atau pelajar.

Untuk maklumat lebih lanjut mengenai program HUAWEI Together 2020: https://huaweitogether2020.3ex.com.my/

Jangan tunggu lagi!

Untuk maklumat lebih lanjut mengenai HUAWEI nova 7 SE yang serba baharu, lawati HUAWEI Store atau HUAWEI Experience Stores (HES) yang terdekat hari ini.

Nantikan halaman Facebook HUAWEI untuk maklumat lebih lanjut mengenai HUAWEI nova 7 Series baharu di www.facebook.com/HUAWEIMobileMY.

* Tertakluk kepada terma dan syarat. Sementara stok masih ada.

Untuk maklumat lebih lanjut sila lawati: http://consumer.huawei.com atau kunjungi laman Facebook kami www.facebook.com/HuaweiMobileMY

Berita Harian X