Jumaat, 3 Ogos 2018 | 2:33pm
PENGARAH Urusan dan Ketua Pegawai Eksekutifnya, Anwar Syahrin Abdul Ajib. - Foto Saddam Yusoff
PENGARAH Urusan dan Ketua Pegawai Eksekutifnya, Anwar Syahrin Abdul Ajib. - Foto Saddam Yusoff

UEM Sunrise sedia tawaran hebat projek hartanah

KUALA LUMPUR: UEM Sunrise Bhd menawarkan penjimatan besar kepada pembeli bagi 300 unit rumah di tujuh projeknya yang terletak di Cyberjaya dan Johor Bahru.

Projek itu adalah Teega Puteri Harbour, Almaya Puteri Harbour, Estuari Gardens Puteri Harbour, Residensi Ledanh Puteri Harbour dan Bayu Angkasa di Iskandar Putreri, dan Verdi Eco-dominiums dan Symphony Hills di Cyberjaya.

Hartanah ini ditawarkan dengan penjimatan hebat dengan harga bermula dari RM293,000.

Pelanggan yang berpotensi akan dapat menikmati hadiah percuma dan memiliki rumah impian mereka dengan bayaran pendahuluan mulai dari serendah RM1,000 untuk Bayu Angkasa, RM5,000 untuk Verdi dan Symphony Hills dan RM10,000 untuk Estuari Gardens, Residensi Ledang, Teega Pelabuhan Puteri dan Almaya Puteri Harbour.

Pengarah Urusan dan Ketua Pegawai Eksekutifnya, Anwar Syahrin Abdul Ajib, berkata syarikat percaya pembeli akan mendapat manfaat daripada pembelian kerana mereka dapat menikmati nilai dan simpanan yang besar kerana hartanah berkenaan terletak di lokasi strategik dan mempunyai sambungan perhubungan yang baik.

"UEM Sunrise yakin hartanah ini akan mampu terjual sekaligus menyumbang kepada sasaran jualan tahunan kumpulan," katanya selepas taklimat media di sini hari ini.

Anwar Syahrin berkata, jualan hartanahnya juga banyak disokong oleh penjualan rumah mampu miliknya yang berharga di antara RM300,000 hingga RM500,000.

Beliau berkata, penjualan rumah mampu milik itu bergantung kepada sektor dan kawasan jualan selain program rumah mampu milik seiring dengan aspirasi kerajaan.

Katanya, sebanyak 20 peratus hartanahnya adalah bagi rumah di antara RM300,000 dan bagi rumah di antara RM500,000 ke atas, jumlahnya adalah seimbang.

"UEM Sunrise juga menyokong hasrat kerajaan untuk membina lebih banyak projek rumah mampu milik untuk faedah rakyat," katanya.

Dalam pada itu, Anwar Syahrin berkata UEM Sunrise berada di landasan tepat bagi mencapai sasaran jualan RM1.2 bilion tahun ini, disokong oleh sentimen belian yang lebih baik di pasaran hartanah.

Beliau berkata, syarikat mencatatkan peningkatan jualan pada separuh pertama tahun ini yang sebahagiannya disumbangkan oleh peningkatan selepas Pilihan Raya Umum Ke-14.

Katanya setakat ini kumpulan telah mencapai 60 hingga 70 peratus sasaran jualan selain bakal melancarkan lebih banyak projek hartanah baharu pada suku ketiga dan keempat 2018.

"Masih terlalu awal untuk mengetahui sama ada UEM Sunrise telah melepasi titik terendah dalam kitaran hartanah, jadi kami mengekalkan sasaran jualan pada RM1.2 bilion buat masa sekarang.

"Saya percaya kumpulan berada di landasan untuk mencapainya," katanya.

Kabinet Malaysia 2020

Berita Harian X