Jumaat, 10 April 2015 | 11:18pm

Sokong Najib dengan ikhlas - Rafidah Aziz

Bekas Ketua Pergerakan Wanita UMNO, Tan Sri Rafidah Aziz
Bekas Ketua Pergerakan Wanita UMNO, Tan Sri Rafidah Aziz

KUALA LUMPUR: Bekas Ketua Pergerakan Wanita UMNO, Tan Sri Rafidah Aziz, meminta semua pihak di dalam kerajaan supaya menyokong kepimpinan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak dengan ikhlas.

Beliau berkata, pemimpin parti-parti komponen Barisan Nasional (BN) juga perlu berdiri teguh di belakang Najib untuk membantunya memperkuatkan parti dan kerajaan.

"Putrajaya bukan semata-mata Najib tetapi semua yang berada di dalam kerajaan. Perdana Menteri memerlukan pasukan yang cekap, berwibawa, ikhlas dan berpegang teguh kepada tanggungjawab kolektif.

"Kita tidak mahu melihat kerajaan BN tergugat. Maka, sokonglah Perdana Menteri dengan ikhlas untuk memperkuatkan parti dan kerajaan," katanya dalam kenyataan kepada BERNAMA hari ini.

Rafidah yang juga bekas Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri berkata, setiap pandangan dan pendapat yang ingin diutarakan kepada mana-mana pihak termasuk Najib, ia perlulah dibuat secara berhemah dan konstruktif.

"Sungguhpun kita berhak bercakap, menulis dan memberi pendapat tetapi biarlah dengan cara berhemah dan cara membina atau konstruktif...janganlah mana-mana pihak pula cuba menangguk di air yang keruh," katanya.

Beliau mengulas keterbukaan Najib yang juga Pengerusi BN dan Presiden UMNO menjawab pelbagai isu dalam program Soal Jawab TV3 Edisi Khas semalam.

Antara isu yang dijawab Najib dalam wawancara satu jam itu ialah mengenai 1Malaysia Development Berhad, pelaksanaan Cukai Barang dan Perkhidmatan, kes pembunuhan Altantuya Shaariibuu, prospek ekonomi negara serta kritikan daripada bekas Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad.

Veteran UMNO, Datuk Dr Malik Munip pula berpendapat dalam menghadapi pelbagai tekanan dan kritikan, Najib masih mempamerkan sikap beradab dan tertib.

Sebagai Perdana Menteri, katanya Najib juga memerlukan sokongan pelbagai pihak untuk menerajui negara selain terpaksa berdepan beberapa situasi ekstrem yang belum pernah berlaku dalam kalangan perdana menteri terdahulu.

- BERNAMA

Berita Harian X